baner dofinansowanie UE

Sfinansowano w ramach reakcji Unii na pandemię COVID-19

sylwester

Sylwester w hotelu Amber – WYPRZEDANY

Hotel Amber zaprasza na wieczór sylwestrowy i przywitanie Nowego Roku. Tym razem zabawę zaplanowaliśmy w trzech klimatycznych salach na dwóch piętrach hotelu. Imprezę rozpoczniemy od urozmaiconej i bogatej kolacji w formie bufetów: ciepłego, zimnego i słodkiego.

W górnej sali posiłek umili muzyka serwowana przez DJ’a Darka. Natomiast w sali dolnej zabawę taneczną poprzedzi nastrojowy koncert duetu Twilight Melodies złożonego z wokalistki Marii Klamann i muzyka Piotra Fiłonowicza. Następnie artyści zwolnią miejsce na parkiecie dla naszych gości, a znane wszystkim przeboje prezentować będzie Lawendowa DJ’ka.

sylwester

W tym roku przewidzieliśmy również trzeci parkiet taneczny, w oranżerii. Tam dominować będzie muzyka elektroniczna w formie Silent Party. Krótko mówiąc każdy powinien znaleźć coś dla siebie, ponieważ jak zwykle podczas Sylwestra w Hotelu Amber pomiędzy salami i parkietami będzie można swobodnie się przemieszczać.

Cena biletu na imprezę sylwestrową wynosi 450 zł za osobę. W cenie tej wliczone jest prywatny stolik i butelka wina na parę, zamienna na butelkę 0,5 l wódki Wyborowej.

Poniżej menu przygotowane przez naszego Szefa Kuchni:

BUFET CIEPŁY:

  • łosoś w czarnym sezamie na szpinaku
  • filet z sandacza z sosem rakowym
  • noga z kaczki pieczona z pomarańczami
  • filet z indyka w szynce parmeńskiej gotowany w kremowym sosie z cukinią
  • bataty zapiekane z fetą oraz granatem (wege)
  • frykadelki warzywne ( wege)
  • medaliony szpinakowe (wege)
  • brokuły z masłem i migdałami prażonymi
  • marchewka baby glazurowana z sezamem
  • kulki ziemniaczane

ZUPY:

  • krem z kalafiora z oliwą truflową i diablotką z ciasta francuskiego
  • pikantna zupa meksykańska z wołowina

ZAKĄSKI ZIMNE:

  • perliczka nadziewana figami w szynce parmeńskiej
  • pierś z kaczki w delikatnej galarecie z żurawiną
  • boczek pieczony z orientalnymi warzywami
  • pasztet z dzika z gruszką marynowaną
  • polędwica wołowa pieczona na różowo z oliwą z oliwek oraz z serem Grana Padano
  • rolada drobiowa z pomidorami suszonymi i szpinakiem
  • tymbaliki drobiowe
  • łosoś w zalewie migdałowo- rodzynkowej
  • tatar ze śledzia z cebulą i ogórkiem konserwowym
  • śledzie w sosie pomidorowym
  • krewetki maślano – cytrynowe na rukoli z mango
  • kalmary w złocistym cieście z dipami
  • carpaccio z buraka z wędzonym twarogiem i winogronami
  • tartaletka z musem pomidorowym
  • sałatka cytrusowa z krewetkami w cieście ziemniaczanym
  • sałatka z kurczakiem i ananasem
  • sałatka ziemniaczana z chorizo i kaparami

BUFET SŁODKI:

  • wybór słodkich tart ( migdałowa, czekoladowa, wiśniowa, pomarańczowa)
  • creme brulle
  • mini eklerki
  • makaroniki
  • ciasto czekoladowe z wiśniami
  • sernik z malinami
  • tiramisu

DANIA CIEPŁE PO 24:00

  • zupa tajska
  • żeberka w marynacie Jack Daniels
  • ragout z dzika
  • ziemniaki opiekane z ziołami
  • bukiet salat z sosem winegret

Nie wyrażamy zgody na wnoszenie własnych artykułów spożywczych na imprezę. Na wieczór sylwestrowy obniżamy ceny alkoholi w naszym barze.

Cena 450 zł / osobę.

Kontakt:

Paulina: 538153192

Michał: 510046505

Odbiór biletów po dokonaniu pełnej płatności w recepcji hotelu Amber.

Płatność do 8 grudnia. Gotówką, lub kartą w recepcji.
Przelew na konto: Nr rachunku: 70 1090 1098 0000 0001 2408 8572
Nazwa: ABC Sp. z o.o.
Adres: ul. Powstańców Warszawskich 45, 80-165 Gdańsk
(w tytule proszę podać nazisko na jakie dokonano rezerwacji)