Menu

MENU RESTAURACJI:

PRZYSTAWKI
STARTERS

Bruschetta
( 180 g )  – 18 zł

Krewetki smażone z czosnkiem i natką pietruszki
( 8/12  4 szt/pcs  100 g)  – 23 zł
Shrimps fried with garlic served with fresh parsley

Tatar wołowy podany z klasycznymi dodatkami
( 120 / 220 g )  – 28 zl

Beef tartar served with classic additions

Omlet wegetariański zapiekany serem
( 180 g )  – 18 zl

Veggie omelet

Wątróbka drobiowa ze smażoną cebulą i jabłkiem
( 120 / 220 g )  – 22 zl

Chicken liver with baked onion and apple

ZUPY

( 250 ml )

SOUPS

Rosół z makaronem – 12 zł

Chicken soup with pasta

Żurek na maślance z białą kiełbasą i jajkiem – 14 zł
Sour rye
buttermilk creamed soup with white sausage and egg

Polewka z ryb bałtyckich z plejadą kaszubskich warzyw z pomidorami – 16 zł
Baltic fisch soup with vegetables and tomato

SAŁATKI

( 170 g )
SALADS

Mix sałat z pieczonym burakiem i mozarellą owinietą szynką parmeńską – 25 zł
Salad with baked beet, mozarella and ham

Sałatka cezar z dodatkiem grillowanego kurczaka lub krewetek – 27 zł

Ceasar salad with grilled chicken or shrimp

Kruche sałaty z wątróbką drobiową, szpinakiem i malinami – 25 zł

Salad with chicken liver

DANIA GŁÓWNE
MAIN DISHES

Grillowana pierś kurczaka

z grateną serową i bukietem sałat sezonowych z sosem vinegret ( 180 g )  – 25 zł

Grilled chicken breast with cheese gratine salad and vinegret sauce

Sznycel cielęcy z jakiem,
frytkami i wiązką fasolki w bekonie  ( 180 g )  – 42 zł

Veal schnitzel with egg, frenche fries and green beans in becon

Zraz wołowy
z kaszotto borowikowym i sałatą z kiszonych ogórków ( 180 g ) – 37 zł

Beef roll with porcini mushrooms groats and sour cucumber

Stek z polędwicy wołowej
z sosem Jack Daniels, grillowane warzywa, frytki stekowe ( 200 g ) – 65 zł

Beef loin steak with Jack Daniels sauce, steak fries, grilled vegetables

Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
z pilawem ryżowym i młodą marchewką  ( 180 g ) – 28 zł

Pork tenderloins with chanterelle sauce with rice and carrot

Polędwica z dorsza

z marchewkowym puree i surówką z kiszonej kapusty  ( 200 g )  – 37 zł

Tenderloins of cod with carrot puree and sauerkraut

Łosoś sous – vide z brokułami i frytkami stekowymi ( 200 g )  – 37 zł
Salmon sous – vide with broccoli and and steak fries

MAKARONY I PIEROGI
PASTA AND DUMPLINGS

Penne z kurczakiem w sosie śmietanowym z pieczarkami ( 300 g )  – 25 zł
Penne with grilled chicken brest and muschrooms sauce

Tagliatelle carbonara ( 300 g )  – 23 zł
Tiagliatelle carbonara

Parpadelle z kozim serem i orzechami

z emulsją rukolowo-pietruszkową ( 180 g )  – 28 zł

Parpadelle with goat cheese and rucola

Domowe pierogi z mięsem na sosie z leśnych grzybów ( 400 g )  – 21 zł
Homemade dumplings with meat and wild mushrooms sauce

Pierogi ruskie okraszone ze śmietaną (400 g ) – 19 zł

Dumplings „Ruskie” with cream fresh

DESERY
DESSERTS

Puchar lodowy z owocami sezonu ( 200 g )  – 15 zł

Ice creams with fruits

Szarlotka z lodami na sosie owocowym ( 250 g )  – 15 zł

Cinnamon honey cheesecake

Pieczone jabłko z bakaliami w sosie waniliowym ( 150 g )  – 15 zł

Baked applewith dried fruits and vanilla sauce

Sala weselna i bankietowa

 

Gdańsk to miasto tętniące życiem, dlatego i w naszej ofercie uwzględniliśmy miejsca dla rozrywki. Sale weselne i bankietowe zostały zaplanowane w taki sposób, by możliwa była jednoczesna organizacja dwóch niezależnych imprez. Architektura budynku i rozmieszczenie pomieszczeń sprawia, że organizowane w ten sposób przyjęcia w żaden sposób nie ingerują w prywatność Gości.

 

Imprezy Okolicznościowe

Sala bankietowa mniejsza mieści się na parterze i przystosowana jest do obsługi 90 osób, z czego optymalna ilość to 80 osób. Nasi Goście skorzystać mogą z dużego parkietu do tańca, baru i letniego ogródka.

Sala dolna przeznaczona jest do organizacji większych imprez. W układzie weselnym może pomieścić 120 Gości. Bezpośrednie wyjście na taras i do ogrodu decyduje o niezwykłym klimacie tego miejsca. Aby dodatkowo uatrakcyjnić Państwu przyjęcie weselne dajemy możliwość aranżacji wnętrza na wiele różnych sposobów.

Menu