baner dofinansowanie UE

Sfinansowano w ramach reakcji Unii na pandemię COVID-19

Coraz więcej osób przy wyborze hotelu zwraca uwagę na wysoki standard. Najczęściej zależy nam na tym, aby pobyt był komfortowy, a hotel zapewniał wszelkie udogodnienia. Jednym z nich jest minibar, który umożliwia szybki dostęp do napojów i przekąsek. Podpowiadamy, jakie są zasady korzystania z minibaru w hotelu. 

Udogodnienia hotelu Amber z Gdańska

Nasz trzygwiazdkowy hotel w centrum Gdańska to komfortowe miejsce z klimatem, w którym najważniejszy jest komfort gości. Z tego powodu każdy z nich może zaczerpnąć świeżego powietrza w ogrodzie, skorzystać z bezpłatnego Internetu, zrelaksować się w SPA lub wypożyczyć rower. Nasz hotel to również kompleksowo wyposażone centrum biznesowe przystosowane do organizacji rekrutacji, szkoleń firmowych i konferencji biznesowych. Z największą dbałością kompletujemy także wyposażenie pokojów. W pokojach deluxe można korzystać m.in. z klimatyzacji oraz zestawu barowego. Goście mają też dostęp do minibaru. 

Minibar – co to takiego?

Minibar znajdujący się w pokojach renomowanych hoteli jest to niewielki barek, mający najczęściej formę szafki wraz z lodówką. Na ogół znajdują się tam napoje w małych butelkach oraz przekąski. Oprócz tego można w nim również znaleźć napoje alkoholowe. Ideą powstania minibarów hotelowych była wygoda gości. Mają oni do dyspozycji różne produkty bez konieczności angażowania obsługi hotelowej. Wystarczy jedynie sięgnąć do minibaru, by wybrać interesujący nas produkt. Trzeba mieć jednak świadomość, że na ogół jest to usługa dodatkowo płatna, a ceny produktów są kilkukrotnie wyższe niż w sklepach. Obsługa hotelowa na bieżąco uzupełnia zapasy i dopisuje do rachunku zakupione produkty. Nowoczesne minibary mogą być także wyposażone w czujniki elektroniczne, których system dolicza wyjęte produkty do rachunku.